10 dolog, amit jó tudni ha Görögországba utazunk

Ha Görögországba utazol, van néhány dolog, amit nem árt ha tudsz hogyha a legtöbbet akarod kihozni az utazásából. Ez gazdag történelemmel és kultúrával rendelkező ország, szigetei pedig a világ legszebbjei közé tartoznak. Íme 10 dolog, amit jó ha tud mielőtt Görögországba utazik:

1. Nyelvcsere

Tanulj meg néhány alapvető görög szót. A görög az ország hivatalos nyelve, és bár sokan beszélnek angolul, mindíg udvarias tudni néhány szót a helyi nyelven..Ráadásul ételrendeléskor vagy útbaigazításkor is jól jöhet. Néhány hasznos görög kifejezés: "Szia" (yassas), "Kérem" (parakalo), "Köszönöm" (efharisto), and "Viszontlátásra" (ade yassas).

2. Mit csomagolj?

Mivel ez egy olyan ország, ahol többnyire nagy a hőség, ezért csomagolj könnyű és szellős ruhát, amelyet rétegezhetsz. Érdemes fürdőruhát és néhány kényelmes sétacipőt is becsomagolni. Többnyire a Görög tengerpartok inkább sziklásak mint homokosak, ezért érdemes úszócipőt is beszerezni. Ja és ne felejtsd el a fényvédőt!. 
Booking.com

3. Sziget vagy anyaország?

Készülj fel a tömegre Görögország népszerű turisztikai célpont, ezért számíts arra, hogy tömegekkel fogsz találkozni az olyan népszerű látnivalóknál, mint az athéni Akropolisz vagy a delphoi Apolló-templom. Ha el akarod kerülni a tömeget, látogass el néhány kevésbé ismert régészeti lelőhelyre, vagy tegyél egy hajókirándulást valamelyik csendesebb szigetre.

4. Mi a valuta?

Görögország pénzneme az euró Az ATM-ek széles körben elérhetőek, de jó ötlet, ha van készpénz a kéznél, a kisebb vásárlásokhoz, mivel számos étteremben illetve szuvenír boltban csak készpénzzel lehet fizetni. Továbbá azt is érdemes megjegyezni, hogy egyes ATM ek, meglehetősen nagy díjat számolnak fel készpénzfelvételkor, ezért valószínűleg érdemes utazás előtt átváltani a pénzed.
Booking.com

5. Ne ígyál a csapvízből

Ne idd meg a csapvizet. Érdemes elég palackozott vizet beszerezni, ugyanis a legtöbb helyen, de főleg a szigeteken nem biztonságos a csapvíz. 

6. Vigyázz értékeidre

Vigyázz a zsebtolvajokkal. Görögország általában biztonságos ország, de mint minden turisztikai célpont, mindig akad néhány rossz alma, akik megpróbálják kihasználni a gyanútlan látogatókat.. Ügyelj arra, hogy figyeld holmidat, különösen zsúfolt helyeken, például piacokon vagy tömegközlekedési eszközökön. 
Booking.com

7. Légy tisztában a sziesztával

Görögországban sok vállalkozás bezár délután néhány órára, jellemzően 14 és 17 óra között. Ezt sziesztának hívják, és ez az az időszak, amikor sok görög szundikál vagy pihen otthon. Ha ez idő alatt vásárolnod kell valamit, a legtöbb szupermarket és gyógyszertár nyitva tart. 

8. Csodálatos élővilág

Mielőtt túrázásra fogod a fejed, nézd meg hogy milyen a hely élővilága, ahol ezt tenni akarod, ugyanis akár mérges kígyókkal is találkozhatsz olyan helyeken mint például Korfu. Korfun megközelítőleg egy tucat kígyófaj található, de ne aggódj, a kígyók az embereket legalább annyira nem szeretik, mint a legtöbb ember a kígyókat, talán jobban. Ha elkerüli a bejáratlan területeket ahol magas a fű akkor nagy valószínűséggel egyel sem fog találkozni. Lakott területek közelében pedig egyáltalán.
Booking.com

9. Tudd, mikor kell alkudni

Görögországban nem gyakori az alkudozás, de a piacokon és néhány szuvenírboltban várható. Ha nem szoktál alkudozni, kezd azzal, hogy körülbelül 30%-kal alacsonyabb árat kínálsz, mint amennyit hajlandó vagy fizetni. 

10. Ismerd meg a görög kultúrát.

Görögország gazdag történelemmel és kultúrával rendelkező ország. Ahhoz, hogy igazán értékelje utazását, szánjon egy kis időt az ország megismerésére, mielőtt elindulna. Ez segít megérteni a látnivalókat és az embereket, akikkel találkozik. Érdemes idegenvezető segítségét is kérni hogy legtöbbet kihozhass utazásodból.

10+1. Igyál sok vizet

A forró nyári időjárás miatt fontos, hogy hidratált maradj. Ügyelj arra, hogy a nap folyamán sok vizet igyál. 

Ez is érdekelhet

A maldív szigetek 10 legszebb  strandja

A maldív szigetek 10 legszebb strandja

A Maldív-szigetek az Indiai-óceánban található gyönyörű szigetek egy csoportja, amelyek minden évben milliókat ihletnek és vonzanak a világ minden tájáról érkező turistákat

A kanári szigetek 10 legszebb tengerpartja

A kanári szigetek 10 legszebb tengerpartja

A Kanári-szigetek vulkáni eredetű tájai, csodálatos óceáni panorámái és kiváló időjárása miatt egyre népszerűbb célpont lett az utazási vágyakat dédelgető turisták körében