A kanári szigetek 10 legszebb tengerpartja

A Kanári-szigetek vulkáni eredetű tájai, csodálatos óceáni panorámái és kiváló időjárása miatt egyre népszerűbb célpont lett az utazási vágyakat dédelgető turisták körében.
Ezek a spanyolországi autonóm területek, amelyeket az Atlanti-óceán csendes hullámai ölelnek körbe, minden évszakban sok izgalmas lehetőséget kínálnak azoknak, akik a tengerparti paradicsomok kikapcsolódását keresik. Ebben az útikalauzban bemutatjuk a Kanári-szigetek 10 legszebb tengerpartját, amelyek mindenkit elvarázsolnak.

1. Playa de las Canteras, Gran Canaria

A Playa de las Canteras a Kanári-szigetek legendás tengerpartja, ami nem véletlenül kapta meg az "aranyhomok strand" jelzőt.
Ez az ősi vulkáni medence egyedülálló homokszemekkel és kristálytiszta vízzel büszkélkedhet. A parton egy hosszú gyalogos sétány található, ahol a látogatók kezüket-lábukat lehorgonyozhatják és élvezhetik a kellemes napsütést, miközben a gyerekbarát strand ideális hely családi kikapcsolódáshoz.

2. Playa de Papagayo, Lanzarote

A Playa de Papagayo egy eldugott paradicsom Lanzarote partjainál.
A fényképes strand gyönyörű, fehér homoktalajú, finomított érintésű és határozottan méltó a tengerparti álom helyének kikiáltott címére. A hegyekkel és vulkáni képződményekkel övezett öböl megnyugtató és pihentető légkört nyújt az idelátogatóknak. A kevésbé zsúfolt és turisztikai látványosságokban szegényebb sziget egyik legjobb helye, ha valaki egy kis privátságot keres.
Booking.com

3. Playa de Famara, Lanzarote

A Playa de Famara egyike a Kanári-szigetek legikonikusabb tengerpartjainak.
A híres Famara strand kilométerekkel hosszabb, mint a legtöbb tengerpart a régióban, ezért mindig bőven van hely a napozáshoz és szörfözéshez. A falu mögötti környezet csodálatos kilátást nyújt a hegyekre, vágyott szörfösparadicsomnak számít a hullámok szerelmesei körében és kitűnő hely hosszú sétákhoz, valamint túrázáshoz.

4. Playa del Duque, Tenerife

A Playa del Duque a turkálók gyöngyszeme a déli parton, Tenerife szigetén.
Ez a kecses tengerpart kitűnik a luxushotelek és a finom ételek gazdag kínálata mellett. A gyönyörű aranyhomokok és a kék óceán a napozóágyak kényelmében ölelik körbe a látogatókat, számos tengerparti bár és étterem pedig minden szükséges szolgáltatást nyújt ahhoz, hogy a látogatók teljes mértékben élvezzék a tengerparti életet.
Booking.com

5. Playa de Cofete, Fuerteventura

A Playa de Cofete egy elszigetelt tengerparti gyöngyszem, amely magában foglalja a varázslatos örök homokdűnéket és a lenyűgöző kékségű Atlanti óceánt.
Ez a tengerpart különleges jellegzetessége, hogy a tökéletes idillt és nyugalmat sugározza, egy igazi elrejtett paradicsom a tengert kedvelők számára. A tengeri szél által létrehozott hullámok tökéletesek a szörfözéshez, de a környék nem ajánlatos a fürdőzéshez.

6. Playa de las Teresitas, Tenerife

A Playa de las Teresitas tökéletes példa arra, hogy az ember tényleg egy karib tengerparton érzi magát, miközben a Kanári-szigeteken pihen. Ez a mesterséges tengerpart egy hatalmas homokféléből készült, amit a sivatagból szállítottak, és a hatalmas pálmafákkal ölelik körbe az idelátogatókat, hogy teljes kényelmében élvezzék a napot és a csodálatos tájat.
Booking.com

7. Playa de Maspalomas, Gran Canaria

A Playa de Maspalomas a Gran Canaria déli partján található és valószínűleg az egyik legismertebb tengerpart a Kanári-szigeteken.
A Duna de Maspalomasnak nevezett homokdűnék lenyűgözőek és hatalmasak egyaránt, és a végtelen tengerpárthoz vezetnek. Ez a terület csodálatos vadon élő állatokkal és növényekkel rendelkezik, ezért nem meglepő, hogy egy nemzetközi bioszféra rezervátum lett.

8. Playa de las Américas, Tenerife

A Playa de las Américas az a hely, ahol állandó buli van.
Ez a tengerparti üdülőhely a fiatalabb utazók körében kedvelt, akik bulizni, szórakozni és a parton lazaságot keresnek. Az itt található strand tökéletes napernyőkkel, bárokkal és klubokkal felszerelt, ami azt jelenti, hogy soha nem lesz hiány féktelen szórakozásban és tengerparti hangulatban.
Booking.com

9. Playa del Inglés, Gran Canaria

A Playa del Inglés a fiatalok és a nyugdíjasok találkozóhelye.
Ez a hatalmas tengerpart rengeteg napernyővel és napágyakkal van ellátva, a tökéletes hely, ha napozni vagy pihenni akarunk. A part közelében található rengeteg étterem, bár és vásárlási lehetőség, ami garantálja, hogy soha ne szoruljunk különleges vagy ízesített koktélra.

10. Playa de la Concha, La Gomera

Végül, a Playa de la Concha a La Gomera szigetén található, és egy igazi természeti gyöngyszem.
Ez a part olyan érintetlen és békés, hogy szinte érezni lehet a természet erejét és a csendet, amit az óceáni hullámok hoznak. A parton egy lenyűgöző színes kavalkátál található a homok, a sziklák és a magas falvak között.

Az utazások szerelmesei számára a Kanári-szigetek lehetőségeket tele vannak, ha a tökéletes tengerparti pihenés élményét keresik. Mindegyik felsorolt ​​hely fantasztikus lehetőségeket kínál a napozásra, a vízi sportokra és a pihenésre, ahol az ember teljes mértékben élvezheti a paradicsomi környezetet.]]
Booking.com

Ez is érdekelhet

A maldív szigetek 10 legszebb  strandja

A maldív szigetek 10 legszebb strandja

A Maldív-szigetek az Indiai-óceánban található gyönyörű szigetek egy csoportja, amelyek minden évben milliókat ihletnek és vonzanak a világ minden tájáról érkező turistákat