Európa legszebb tengerpartjai - top 10

Nem számít, milyen ízlése van a tengerpartokban, Európa minden igényét maximálosan kielégíti. Az Atlanti-óceán vad, szélfútta partjaitól a hegyekkel övezett sarkvidéki öblökig, ahol a bálnák farkukat emelgetik ki, valamint Olaszország és Görögország napsütötte, összebújó öbleiig, elhoztuk Önnek az európai legszebb tengerpartjai -t.

Barafundle öböl, Velsz

Egy szellõs séta a Pembokeshire-i part menti ösvényen, felpörgeti a várakozást a Barafundle-öbölre: a dűnék által szegélyezett vajbarna homok íve lágyan makulátlan, türkizkék vízben könnyíti meg az utat. Ez az öböl gyakran vezeti az Egyesült Királyság legszebb strandjai listát, és ha nyáron elkerüli a mozgalmas hétvégéket, érezni fogja a varázslatot.

Cala Macarella, Menorca

A Menorca délnyugati partján egy apró bemélyedést mutató Cala Macarella egy álompart, lisztfehér homokkal és megdöbbentően türkizkék vízzel. A fenyőkkel és tölgyesekkel tarkított sziklák között nyüzsgõ, patkó alakú öböl, csak gyalog vagy hajóval közelíthetõ meg. Nyáron hihetetlenül megtelik, ezért idõben érkezzen korán vagy késõn, vagy utószezonban de mindenképp látogasson el ide.

Navagio Öböl, Görögország

A part, melyet minden Görögországi képeslapon látsz. Tarkított strand, a Zakynthosi Navagio egy olyan hely, ahol örülhet, ha hajótörést szenvedett, bár prózai neve nem innen ered - Shipwreck(Hajóroncs )Beach - hanem egy hajóroncsról ami az öbölben taláható és ami körül sok legenda kering, melyek csak Önre várnak hogy felfedezze őket. Hatalmas sziklák meredeznek a homok és a tenger tökéletes íve fölött, olyan kék a víz, akár csak Photoshoppal fetstették volna ki. Ez a földi mennyország nem titok. De ha kikerüli a fõszezont, akkor is megéri kihajózni ide, hogy egy pillanatra ellepje szépsége.

A Caretta-Caretta álcserepes teknõsök, Zakynthos szigetének második látványossága, nyilvánvalóan a híres Hajóroncs strand után. Minden nap turisták ezrei özönlenek a Tengeri Park strandjaira és a kirándulásokra, hogy természetes élõhelyükön megfigyelhessék õket. A laganasi öbölben két egyszerû okból nagyon könnyen megtalálhatóak: az elsõ, mert ez a hely, ahol áprilistól augusztusig szaporodnak, a második pedig a tenger sekély mélysége, amely lehetõvé teszi számukra, hogy könnyen azonosíthatók legyenek. . 

Cala Goloritze, Szardinia

Szardínia egyik legbékésebb strandja, Cala Goloritze, egy 55 éve történt földcsuszamlás következtében jött létre, és azóta elnyerte az UNESCO örkség-címet.

Nagyon szép hely, de korántsem olyan könnyű elérni, mert a hely egy szikla lábánál van. A strandot nem lehet autóval megközelíteni. Cala Goloritzét csak bérelt hajóval vagy egy 2 órás tengerparti túrával lehet elérni, de megéri az energia befektetést.

Az utazók búvárkodhatnak a mélykék vizekben és pihenhetnek, a ragyogó fehér homokon. A környéken számos kisebb strand is található, köztük Pedra Longa, Cala Mariolu és Cala Gabbi.

Villefranche-sur-Mer, Provence

Számos privát strand található Côte d'Azur-on, de akár ingyenesen élvezheti a napsütést Villefranche-sur-Mer két nyilvános strandjának valamelyikén. A hosszabb a Plage des Marinières a rakpart végén található, a tengerre kitekintő vasút mellett . Terítse ki a törölközõjét a puha, sárga homokra és mártózzon meg, évezze a panorámát, a homokkal a lábujjai között, a vízparti étteremek egyikében. A kisebb, csendesebb strand a Plage de la Darse, a város másik oldalán található kavicsos part, de ugyanolyan szép a tengerpart a késõ délutáni napozáshoz vagy akár evezéshez. 

Elafonissi Beach, Kréta, Görögország

Nem meglepő, hogy Európa legjobb strandjainak egyik csúcsa egy görög tengerpartnak van fenntartva mely méltán foglal kiemelkedő helyet Európa legszebb tegerpartjai közt. Az Elafonissi Strand(Beach), vagy másik nevén Elafonissi Lagoon, az egyik legfestőibb strandja, amelyet fehér és rózsaszín homokjáról ismernek el. Esernyők és napozóágyak bérelhetők, valamint ételek és italok is rendelkezésre állnak.


A zúzott tengeri kagylókból kirakott rózsaszín homok minden látogatót lenyűgöz. Mindenképpen bakancslistás választás

Praia da Marinha, Algarve, Portugália

Az ikonikus Marinha Beach Algarve-ban található, és minduntalan Európa és a világ legszebb strandjaként emlegetik. A strand számos díjat nyert az évek során, és fotóit számos promóciós anyagban használják fel. Sőt, a strandon a felismerhető sziklák és a kristálytiszta tenger.

Az ide a lépcsőtjavasolják a strand elérésének legegyszerűbb módjaként. Ha lenyűgöző természetes sziklaképződményeket és barlangokat szeretnél látni, itt a helyed.

Nyulak szigete (Rabbit Beach), Lampedusa, Olaszország


Ez európa egyik legszebb strandja, ámbár távoli fekvése - 160 méterre az olasz partoktól - a legelrettenthetetlenebb utazók kivételével mindenkit eltántorít. Habár azok számára, akik mégis ide utaznak, gyümölcsöző jutalom dukál: a víz kellőképpen sekély ahhoz, hogy messzire belegázoljon az öbölbe és megbízhatóan nyugodt és tiszta, így az úszók és sznorkelezõk gyakori úticélja. Lampedusa a Földközi-tenger egyik utolsó lelõhelye, ahol a Caretta tengeri teknõs rendszeresen szaporodik és fészkel.

Balos lagúna, Kissamos, Görögország

A lagúna egyszerűen kifogástalan és egyszerre kétféle víz szépségét is élvezheti: az egyik tó, a másik a nyílt tenger. Azt javaslom, hogy vigyen magával vízcipőt, mivel a tengerfenék tele van kavicsokkal. A strandon 1 bár található, ahol ételeket és alapvető italokat, például szódát, bort és jeges kávékat árulnak. Egyes részeken még vörös homok is van, összességében édes élmény, de tele van turistával és hajóval.

Platja Illetes, Spanyolország

Hosszú, festett-szõke homokkal és áttetszõ azúrkék vizével, a Formentera Platja Illetes tökéletesen illeszkedik a mezítlábas paradicsomba. Legjobban a karib térség partjaihoz hasonlítható, de semmi értelme másholvá képzelni magad ha eljössz ide. A strand a karcsú Trucador-félsziget nyugati részét képezi, és közvetlenül a tengerparton található a két illete (szigetecske), Pouet és Rodona, amelyek a strand nevét adják (Illetes).

Ha európa legszebb tengerpartjait vagy strandjait keresed, a Platja Illetesben biztos nem fogsz csalódni.

Bolongna Strand, Cadiz, Spanyolország

Bologna strandja és dűnéi Cadiz tartományban találhatók, Tarifától nyugatra, mely Dél-Spanyolország egyik legnépszerûbb szörfvárosa. Akár órákig csak napozna a fehér homokos tengerparton vagy úszkálna a kirstálytiszta vízeben? A dél-spanyolországi Bologna strand nem okozhat csalódást. Bologna homokdűnéi levezetnek egészen a türkizkék vízig, míg a tengerparton látványos római romok sorakoznak.

Ez is érdekelhet

A legjobb viziparkok európában

A legjobb viziparkok európában

A tökéletes víziparki nyaralást keresi? Ezek Európa legjobb vízi parkjai, rengeteg izgalommal, minden korosztály számára.