Franciaország 10 legszebb riviérája

Csillogó tengerpart, romantikus kikötők, híres izgalmas városok és elegáns fővárosi kerületek - mindezeken keresztül kanyarog a francia riviéra, a földközi-tengeri élet gyöngyszeme. Franciaország olyan helyeket kínál, amelyek még a képzeletet is meghaladják. Ahogy felfedezzük a 10 legszebb riviérát, meg fogunk lepődni a varázslatos tájak sokszínűségén és szépségén. Eközben a mirőlÁjú hangnemben nevesítünk minden egyes földszakaszt, hogy teljes képet adjunk arról, miért érdemes ideutaznia.

1. Nice - Franciaország kapuja a látványos riviérára

Ahogy belépünk a riviérára, a Côte d'Azur gyöngyszeme nem más, mint a festői Nice városa, ami mindent képvisel, amit az emberek a mediterrán életformától várnak. A város azonnal lenyűgöz bennünket a gyönyörű strandokkal és a mindig kék éggel. A Promenade des Anglais a legismertebb sétány, amely avarázslatos tengerparti naplementék helyszíne. A Vieux Nice, a régiváros pedig piacokkal, hangulatos sikátorokkal és éttermekkel várja azokat, akik felfedeznék a helyi kulturális életet.

2. Monaco - A luxus otthona

A riviéra második állomása nem más, mint a fényűző Monaco. A miniatűr ország több mint híres kaszinóiról ismert, ahol a gazdagság szaga érződik a levegőben. Ne hagyjuk ki Monte Carlo festői városrészét, ahol a Forma-1-es versenyekre vonatkozó legendák életre kelnek. Sétáljunk végig a metró alagúton, vagy próbáljuk ki szerencsénket a Monte Carlo Kaszinóban és találkozzunk a világ legtehetősebb embereivel.
Booking.com

3. Antibes - Az óváros és a luxus egyesítése

Az Antibes-i kikötőváros elegáns hangulattal büszkélkedhet, képes mindenkit rabul ejteni. Az óváros szeretettel fogadja azokat, akik a múltba szeretnének lépni, hiszen a középkori falak még mindig állnak. Antibes nemcsak a történelmet ápolja, de a luxorról sem feledkezik meg. Az elbűvölő Katherine Hepburn és Picasso kastélya, a pazar nyaralóházak és a hatalmas superyachteket ellátó kikötő nagyszerű példa erre.

4. Cannes - A filmvilág közhelye

Amikor Cannes-ba érkezünk, egyenesen a filmvilág közepébe csöppenünk. A híres filmfesztiválok otthona az elegáns Croisette sétánnyal, ahol többek között a híres Cannes-i filmfesztivál országszerte ismert díját, a "Zsűri Nagydíját" is kiosztják. A tekintélyes Cannes-i Filmfesztivál Palota híres lejtős területén található. Aki Cannes-ban jár, ne mulassza el meglátogatni a Boulevard de la Croisette luxus boltjait, vagy akár megmászni a Sainte-Marguerite sziget kikötését.
Booking.com

5. Saint Tropez - A jet-set paradicsoma

A Saint Tropez-i kikötőhely talán a világ egyik legelgondolkodtatóbb helye. Ezért nem meglepő, hogy elragadta a jet-set világ figyelmét. A tengerpart hírességekkel és luxusjárművekkel van teli, ugyanakkor a hagyományos falvak és a nyugodt öblök is különleges szépséget nyújtanak. Fedezzük fel a világhírű Club 55 strandját, és a Villepey volt vadrezervátum kapuja, ahol a természeti szépség találkozik a luxus élethez.

6. Menton - A citrom városa

Az Angol riviera déli törpéje, menton gazdag kulturális és földi kincsekkel büszkélkedhet. A város citromfáival elhíresült, és a Fête du Citronon minden évben fényűző citromos felvonulást is rendeznek. Az óváros elbűvölő utcákkal, történelmi emlékekkel és a gyönyörű Saint-Michel templommal csábítja az idelátogatókat. A Mentoni Szcientológia Tengeri Tanácsi számos szépséget kínál mind a tenger, mind a hegyek szerelmeseinek.
Booking.com

7. Cassis - A fjordok városa

Cassis a calanques (fjordok) városa. Az elegáns kikötő és a gyönyörű strand fészkel a karcsú fehér sziklák között. A calanquesokat lehetőség nyílik kirándulással felfedezni, és a fényűző tengeri sziklák és üdülőházak elégedettséggel tölthetnek el minket. Ha szeretnénk egy kis kikapcsolódást, finom borokat kóstolhatunk a környező vidéken, miközben élvezzük a lenyűgöző kilátást.

8. Eze - A varázslatos közvilág

Franciaország 10 legszebb Riviérája egyik látványossága az Eze vár, a Provence-i hegyek lábánál. Ez a hely a mesés város villáséttermeiről és a hírességekről ismert, akik itt laknak. A középkori falu tökéletes hely a romantikus sétákra, ahol megcsodálhatjuk a panorámát a tengerpartra és az alatta megbúvó kis öblökre. Ne hagyjuk ki a híres botanikus kertet sem, ami gyönyörű virágokkal öleli körül ez a varázslatos helyet.
Booking.com

9. Sainte-Maxime - Az aktív élet rajongóinak

A riviéra egyik kincse Sainte-Maxime, ahol a természet és az aktív életstílus egymásba fonódik. Fedezzük fel a homokos strandokat, a festői kikötőket és a buja zöld területeket a város körül. Kerékpáron vagy gyalogosan járhatjuk be a környező hegyeket, vagy akár megmásszuk a Saint-Tropez-i-fokot, és megcsodáljuk a páratlan panorámát.

10. Menton Garavan - A történelem és gazdag örökség fellegvára

Végül, de nem utolsósorban a Menton Garavan jut eszünkbe, ahol a történelem érinti a halhatatlanságot. Itt található a Cocteau Múzeum, ahol megismerhetjük a híres francia művész munkáit. Emellett a város tele van templomokkal és palotákkal, amelyek mind a felhőket kaparnak. A tengerparti kilátások és az elbűvölő történelmi utcák biztosan fenekedést okoznak bennünk.

A francia riviéra lenyűgöző szépségeivel és kulturális kincseivel olyan hely, ahová vissza és vissza lehet térni. Nice-tól a Menton Garavan-ig, ezek a helyek mind-mind meglepnek minket a káprázatos kilátásokkal és a luxussal. Fedezd fel a riviéra életstílusát, és mássz fel ezen a varázslatos tájban, ami a földközi-tengeri élet egyik csúcspontját jelenti.
Booking.com

Ez is érdekelhet

A maldív szigetek 10 legszebb  strandja

A maldív szigetek 10 legszebb strandja

A Maldív-szigetek az Indiai-óceánban található gyönyörű szigetek egy csoportja, amelyek minden évben milliókat ihletnek és vonzanak a világ minden tájáról érkező turistákat

A kanári szigetek 10 legszebb tengerpartja

A kanári szigetek 10 legszebb tengerpartja

A Kanári-szigetek vulkáni eredetű tájai, csodálatos óceáni panorámái és kiváló időjárása miatt egyre népszerűbb célpont lett az utazási vágyakat dédelgető turisták körében