Görögország 10 legrejtettebb szigete

Ahogy az ember belemerül a Görögországban töltött nyaralás tervezésébe, elsődleges szempontként felvetődik az ikonikus szigetek, mint például Kréta, Szantoríni vagy Rodos. Azonban a Földközi-tenger ezen kis darabja rengeteg más kincset is tartogat. Igazán a közhiedelemmel ellentétben, Görögországban is találhatók olyan eldugott szigetek, melyek még megőrizték autentikus, festői jellegüket. Cikkünkben bemutatjuk Görögország 10 legrejtettebb szigetét, ahol érdekességekkel és varázslatos tájakkal kápráztatják el az utazókat.

1. Kastelorizo:

Talán Görögország legkisebb szigete, Kastelorizo, lenyűgöző kék tengerével és türkizszínű barlangjaival varázsolja el a látogatókat. A sziget fővárosa, Megisti, egy festői kikötőökkel és színes házikókkal romantikus hangulatot teremt. Ne hagyjuk ki a Mandraki kikötőt sem, ahol a sziklákra épült, gyönyörűített házak egyedülálló ütőerőt nyújtanak a vidéknek. A világhírű Tűzzuhatag-barlang pedig olyan varázslatos látványt nyújt, amely egyszerűen elbűvöl.

2. Symi:

A Dodekanész-szigetek egyik tagjaként Symi egy titokzatos és mágikus atmoszférával várja a látogatókat. A neoklasszikus épületek és a színes házak pompás kontrasztja, a sziklás partok és a kristálytiszta öblök varázslatos képeket festenek a szemeink elé. Ne hagyjátok ki a sziget fővárosát, Gyaliat, ahol számos elegáns butik üzlet várja a vásárlókat. Érdemes meglátogatni a Panormitis kolostort is, amely a sziget legfontosabb vallási központja.
Booking.com

3. Folegandros:

Ha autentikus görög élményre vágytok, akkor Folegandros az ideális választás. Egy híres mondás szerint itt található Görögország legszebb kis szigete. A faluba vezető keskeny, kanyargós utak, a hegyekre települt fehér kis házak és a híres Kastro vár összehozzák a tökéletes romantikus hangulatot. Az Apostolos-Pavlou kolostor egyedülálló kilátást nyújt a tengerre és a környező szigetekre.

4. Tilos:

Tilos bambuszerdője és rejtélyes barlangjai egy olyan szigetet tár fel, amely valóban megkapaszkodik az igazi természetben. Ez a sziget a természeti rezervátumok és a védett fajok otthona, mint például a fókák és a teknősök. A Tilos falu mindkoláttál áradó festői varázst nyújt, az átélt élmény pedig egy örök életre emlékezetes marad.
Booking.com

5. Meganisi:

Ahol a természet harmóniában él az emberrel, ott található Meganisi. Ez a kis sziget Görögország legvarázslatosabb természeti kincse, ahol a hegyívek, a tökéletes kikötők és az eldugott öblök képezik a tengerjáró álomotthont. El ne hagyjátok a Megalo Limonitissát, ahol egy elárasztott barlang található, és ahol a víz felett lebegve gyönyörködhetünk a természeti csodában.

6. Kimolos:

Ez a gyönyörű vulkáni eredetű kis sziget tele van szürke és fehér homokos strandokkal. Olyan érzés, mintha egy festmény lenne kibontakozóban a képzeletünk előtt. A világhírű Prassa strand csodálatos látványt nyújt, a Kastro vár pedig egy varázslatos időutazásra hív.
Booking.com

7. Astipalea:

Az Astipalea a Dodekanész-szigetek egyik eldugott ékköve, mely a területről fogalomtalan elnevezései miatt az "Aegean Pearl" névvel is illetett. Ezt a szigetet egyenként fából készült, hagyományos görög szélmalomok kísérik útjainkon. A Chora városa a sziget központja, melyet fehér kubikus házak és festői kis útjai tesznek varázslatossá. Egy sétahajózás az eldugott öblök és a rejtett barlangok felfedezése életre szóló élmény.

8. Anafi:

Anafi egy csendes sziget a Ciklád-szigetekben, melyen a természeti szépség egyedülálló. A szűz strandszakaszok, a barátságos falu és a híres Klisová kápolna olyan élményeket nyújtanak, melyeknek a gazdag görögországi történelem hozzájárul.
Booking.com

9. Amorgos:

Amorgos sötétkékes vize és vadregényes vidéke miatt méltán híres. A Benediktin kolostor és a Chozoviotissa barlang templom magasabb helyről nézve fantasztikus látványt nyújtanak. Ezt a különleges szigetet azoknak ajánljuk, akik szeretnének egy igazi kalandra indulni.

10. Syros:

Végül, de nem utolsó sorban, Syros, a Cikládok királynője, amely egyedülálló eleganciával és sokszínű kulturális örökséggel rendelkezik. Az Ermoupoli város központ azonnal megörökíthető az elegáns épületeivel és impozáns neoklasszikus vonásokkal. A bájos erődművek és a labirintusokkal teli utcák méginkább megnövelik az idegenforgalmi vonzerőt.
Booking.com

Ezek a Görögország rejtett gyöngyszemei, amelyek történelmi gazdagsággal és lenyűgöző természettel rendelkeznek. Ha el szeretnéd kerülni a zsúfolt turistacsoportokat, fedezd fel ezeket a varázslatos szigeteket, és légy részese egy valóban autentikus görög élménynek.

Booking.com

Ez is érdekelhet

A maldív szigetek 10 legszebb  strandja

A maldív szigetek 10 legszebb strandja

A Maldív-szigetek az Indiai-óceánban található gyönyörű szigetek egy csoportja, amelyek minden évben milliókat ihletnek és vonzanak a világ minden tájáról érkező turistákat

A kanári szigetek 10 legszebb tengerpartja

A kanári szigetek 10 legszebb tengerpartja

A Kanári-szigetek vulkáni eredetű tájai, csodálatos óceáni panorámái és kiváló időjárása miatt egyre népszerűbb célpont lett az utazási vágyakat dédelgető turisták körében