Görögország 10 legszebb helye

Csodálatos tájak és történelmi örökség jellemzi Görögországot, amely a görög mitológia, a hősök otthona.
A kis szigetek, tengerpartok, hegyek és antik romok varázslatos kombinációját kínálja az utazók számára. Ez a gyönyörű mediterrán ország tökéletes úti cél minden képtársító számára. Fedezzünk fel tíz csodát, amelyekben elmerülhetünk a görög varázslatban!.

1. Santorini - A romlatlan szépség szigete

Ezt a mesés Krétától délkeletre található kis szigetet óriási vulkáni öblök és festői fehér házak kötik össze.
A fekvése miatt lenyűgöző kilátás nyílik az Égei-tengerre. Santorini csodás pincészetei, nyugodt, homokos strandjai és lenyűgöző naplementéi lenyűgözik az ide látogatókat.

2. Míkonos - A szórakozás szigete

Az Égei-tengeri Míkonos erősen felkapott úti cél lett a party rajongók számára.
A festői kikötőváros és a szűk utcái a romantikától a pezsgő éjszakáig terjedő életstílust kínálnak. A híres Paradise és Super Paradise strandok sötétedés után megelevenednek, amikor a tengerparti klubok lüktető éjszakai életet teremtenek.
Booking.com

3. Athén - Az ókori kultúra központja

Az ókori Athén lenyűgözi a látogatókat az Akropolisz, a Parthenon és a többi antik emlékével.
A modern metropolisz azonban nem csak múzeumokkal és romokkal dicsekedhet. Az éjszakai élet pezsgő, a színházak és éttermek gazdag választéka pedig lehetővé teszi, hogy az ókori kultúra mellett a kortárs életérzést is élvezhessük.

4. Delos - Az ókori mítoszok születéshelye

A szent sziget, Delos, az Égei-tenger egyik érdekessége, ahol a görög mitológia szerint Artemis és Apollon születtek.
A közel 2000 éves történelem itt még ma is megérezhető az antik templomok, szobrok és víziköntösök alapján. Az UNESCO által világörökségnek nyilvánított Delos-ban az időutazás érzését élhetjük át.
Booking.com

5. Météora - A sziklák fölött épült kolostorok

A Météora hatalmas szikláin lévő kolostorok lenyűgöző látványa az utazók szívét rabul ejti.
Az egyedi helyszín a 14. század óta otthont ad a keleti-ortodox szerzeteseknek. A látogatók felcsillanó kilátással, egyedülálló építészeti csodákkal és a környező természeti szépséggel csodálkozhatnak rá a mennyei béke szigetére, amelyre a világ szó szerint magasról tesz.

6. Kefalónia - Az érintetlen paradicsom

Kefalónia lehetővé teszi az utazóknak, hogy békés és nyugodt szigetvilágba vezessenek, ahol az időt gyönyörű strandokon és hegyvidéki túrákon tölthetjük. A világ egyik leghosszabb pálmafás strandja, Myrtos, valamint a világ egyik legmélyebb barlangrendszerénél található Melissani-tó csak néhány a sok turisztikai látványosság közül, amelyek felkeltik Kefalónia varázslatát.
Booking.com

7. Kórthosz-szoros - A természeti csoda

Görögország leghosszabb barlangrendszere, a Kórthosz-szoros lenyűgöző látványt nyújt az odalátogatók számára.
Egy hosszú, 16 kilométeres gyalogútra van szükség a lenyűgöző barlangi hallgatásba való bejutáshoz. Az icetes formációk és a kristálytiszta víz látványa valódi természeti csodáknak tűnik, amelyek a mélybe vezetnek.

8. Rodosz - A lovagok szigete

Rodosz, a Dodekanész-szigetek corfuja, nemcsak lenyűgöző strandokkal és festői öblökkel rendelkezik, hanem egyedi történettel is büszkélkedhet.
A középkori város egyes romjai a lovagkorban telepedtek le, és az óváros komplexumban osztódtak fel. A középkori város falai és a híres Palotanegyed hajmeresztő látványt nyújtanak az óvárosban sétálóknak.
Booking.com

9. Szantorini vulkán - A természeti erő műve

Görögország legszebb szigete, Szantorini, valójában egy vulkán hosszan elnyúló csúcsa.
A vulkanikus sziget kecsegtet meredek partvakondokkal, pincészeti területekkel és kőfalakkal a tenger felett. A Nea Kameni vulkán a látogatók számára egészen közelről megtekinthető, méghozzá egy hajókirándulás keretében.

10. Zakynthos - A Navagio öböl szigete

Zakynthos szigetén található a híres Navagio öböl, amelyben egy hajóroncs található.
A türkizkék tenger, a fehér homokos strand és a meredek sziklák lenyűgöző tájképet eredményeznek. Az utcákon sétálva a bárokban izgalmas görög ételekkel is megkóstolhatjuk a helyi éttermek kínálatát.

Görögország gazdag kulturális és természeti kincsekben.
Az ország változatos úti célokat kínál az utazóknak, akik megmártózhatnak a görög varázslatban Santorini-tól Rodoszig. Így semmi sem állíthat meg minket, hogy felfedezzük e csodás helyeket.
Booking.com

Ez is érdekelhet

A maldív szigetek 10 legszebb  strandja

A maldív szigetek 10 legszebb strandja

A Maldív-szigetek az Indiai-óceánban található gyönyörű szigetek egy csoportja, amelyek minden évben milliókat ihletnek és vonzanak a világ minden tájáról érkező turistákat

A kanári szigetek 10 legszebb tengerpartja

A kanári szigetek 10 legszebb tengerpartja

A Kanári-szigetek vulkáni eredetű tájai, csodálatos óceáni panorámái és kiváló időjárása miatt egyre népszerűbb célpont lett az utazási vágyakat dédelgető turisták körében