Görögország legszebb szigetei

Görögország egyike azoknak a lélegzetelállító helyeknek, amelyek színültig vannak több száz egzotikus szigettel. A szigetvilágban rendkívüli tájak, festői, langyos vizű strandok meg a fantasztikus mediterrán klíma köszön ránk vissza. Egy kis ízelítőt hoztunk el a hagyományos görög kultúrából. Szép túraútvonalak és a világ legpazarabb naplementéi. Mindenki számára van egy sziget, kalandozóknak és aktív nyaralóknak egyaránt. Íme egy pillantás Görögország legyönyörűbb szigeteire.

Naxos

Naxos a Cikládok legnagyobb szigete, amely Görögország szárazföldi részétől délkeletre, az Égei-tengeren található, és a Cickládok legzöldebb szigete, Gyönyörű völgyek, sziklás partvonal, napsütötte kilométerek. A tengerparton található a sziget legnagyobb városa, Nexus Hora. Gyönyörű, fehérre meszelt épületeiről és az archaikus föníciai kastélyról ismert portside város. Közel a kikötőhöz található a Kr.e. 5:30-ban épült Apolló-templom utolsó megmaradt eleme. Méltán nevezhető Görögország egyik gyöngyszeme

Zakynthos

Zakynthos a harmadik legnagyobb Ioniai sziget, Zante néven is ismert, és meglehetősen közismert szépségéről.

A szigeten található a legendás Shipwreck azaz hajótörés strand, melynek képe minden Görögországhoz fűződő cikkben felbukkan, mondhatjuk minden második Görög képeslapon ez a strand található. A sziget keleti partján a hajótörés strand vagy Navagio bay, körülbelül 12 kilométerre (75 mérföldre) Zakynthos városától. A strand nevét egy teherhajó roncsáról kapta, amely 1983-ban zátonyra futott a tengerparton mely még mindig az öbölben található. A sziget egyediségén az is fokoz, hogy a szigeten költ a Caretta Caretta óriásteknős, mellyel még akár együtt is úszhatunk a Laganasi öbölben. 

Korfu

Az egyik legzöldebb és legszebb Ioniai sziget, Korfu évtizedek óta népszerű utazási desztináció, ha ez ember elmenekülne. Ez főleg a ékes strandjainak tulajdonítható. Fantasztikus éjszakai élet és egy nemzetközi repülőtér, így Korfu az egyik legkönnyebben megközelíthető Görög sziget. Itt található a legendás Achilleon is, Sziszi hercegnő egyik palotája, ahol élete utolsó éveiben élt. Továbbá érdemes itt meglátogatni a dupla öblöt is, mely teljesen egyedi látvánnyal kápráztat el. 

Hydra

A Saronic-szigetek egyike, a Hydra egy keskeny vízsáv választja el a szárazföldtől. A sziget méltán az egyik legnépszerűbb egynapos kirándulási célpont Athénból. Hydra kikötője festői helyen található egy mély kikötőben, fehérre meszelt házakkal, amelyek kétoldalt emelkednek a dombokon azúrkék tengerből.. A sziget boldogan forgalommentes, mivel a motoros közlekedés tilos a Hydra-n. Csak néhány kavicsos strand található, de számtalan sétaút vezet a part mentén és a régi kápolnák mellett.

Skiathos

Nyaralóvilláival, éttermeivel és szabadtéri éjszakai klubjaival, Skiathos a Sporádok legfejlettebb szigete, fenyvesekkel, olajfaligetekkel és lenyűgöző számú homokos stranddal.. Nem meglepő, hogy a bulizni vágyó fiatalok és a természetet keresők tisztességes keverékét vonzza. Ha éjszakai életre vágyik, menjen a labirintusszerű Skiathos városba, a sziget délkeleti partjának fő kikötőjébe.. Az éjszakai élettől eltekintve Skiathos vonzó jachtjával, a Marina-val is csábítja a Yachties-kat. Ugorjon le, és fedezze fel a sziget igéző templomait és domboldali túraútvonalait. 

Rhodos

A Dodekanészosz szigetcsoport legnagyobb része. Rodosz híres régi történelmi romjairól, nyüzsgő tengerparti üdülőhelyeiről és kiváló szörfözési lehetőségeiről. A sziget a görög szigetek leghosszabb nyarával büszkélkedhet, itt süt a nap egészen novemberig. Fedezze fel Rodosz városát, a sziget fővárosát, ahol beléphet a fallal körülvett óváros macskaköves labirintusába, amelyet a Knights Hospitaller épített a 14. században.. Itt lelhető a nagymesterek lebilincselő palotája, mely ma történelmi múzeumként üzemel. A sziget további látnivalói közé tartozik Lindos Akropolisza és a Pillangók völgye. 

Kréta

Kréta, Görögország legnagyobb és legnépesebb szigete, a Földközi-tenger egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja Velencei stílusú építészetével, homokos strandjaival és hegyvidéki tájával nem csoda, hogy Kréta a legjobb választás az utazók számára.. Kréta számos történelmi helyszínnek ad otthont, köztük a knósszosi palotának, amely a minószi civilizáció központja volt.. A sziget ad otthont Gortyn városának romjainak is, amely a Római Birodalom idején Kréta fővárosa volt.. Kréta történelmi helyszínei mellett gyönyörű strandjairól is ismert. A sziget legnépszerűbb strandjai közé tartozik az Elafonisi Beach, a Balos Beach és a Falassarna Beach. Akár a tengerparton szeretne pihenni, akár Kréta történelmét szeretné felfedezni, vagy mindkettőt, ezen a szigeten mindenki talál valamit.. 

Mykonos

Mykonos egy kükladikus sziget az Égei-tengerben, Görögország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A sziget homokos strandjairól, éjszakai életéről és fehérre meszelt, kék ajtókkal és ablakokkal rendelkező házairól ismert.. Mykonos számos ősi romnak ad otthont, köztük Delos ősi városának romjainak is. Mykonos szigete a Kükládok szívében található, Tinosz, Szírosz, Parosz és Naxosz szigetei között. Körülbelül 10 km hosszú és 6 km széles, partvonala pedig körülbelül 70 km. A sziget legmagasabb pontja a Zeusz-hegy, amely körülbelül 500 méteres magasságban található. 

A sziget több okból is népszerű turisztikai célpont Először is, a szigeten találhatók Görögország legjobb strandjai, aranyszínű homokkal és tiszta kék vízzel. Másodszor, a sziget éjszakai élete legendás, számos bár, klub és étterem nyitva tart a kora reggeli órákig. Végül a sziget nyugodt és barátságos légkörrel rendelkezik, amely tökéletes egy nyaraláshoz. 

 

Ha olyan nyaralóhelyet keres, ahol minden megtalálható, akkor Mykonos a tökéletes választás Akár a tengerparton szeretne pihenni, akár élvezni az éjszakai életet, vagy felfedezni a sziget ősi romjait, mindent megtalál, amire szüksége van ezen a gyönyörű görög szigeten.

Santorini

Szantorini, vulkáni eredetű szigete valószínűleg az egyik legelismertebb sziget a Földön, amelyet fehérre meszelt és kék kupolás kükladikus városai jellemeznek, amelyek a kaldera szikláit ölelkeznek az Égei-tenger peremén. Ez a görög sziget hírneves irigylésre méltó naplementéiről, sétáljon a városi borok sikátorain és étkezzen az ínyenc tavernákban, pihenjen a vulkanikus strandokon, vagy vitorlázzon el a naplementébe egy elbűvölő katamarán körútra.. Mivel ez Görögország egyik legdrágább szigete, kétségtelenül megdörzsölöd a gazdagokat és a neves kilátásairól és mediterrán éghajlatáról híres embereket, Santorini valami különleges.. 

Ez is érdekelhet

A legjobb viziparkok európában

A legjobb viziparkok európában

A tökéletes víziparki nyaralást keresi? Ezek Európa legjobb vízi parkjai, rengeteg izgalommal, minden korosztály számára.