Korfu 10 legszebb strandja

Korfu, Görögország északi részén található a Jón-tenger szigetcsoporton belül. Az egykori Főhercegi-szigetként ismert helyszín, lenyűgöző tájakkal és érintetlen természettel büszkélkedik. Azonban a legkülönlegesebb vonzereje a gyönyörű strandjai, amelyek az egész világon híresek. Ez a cikk bemutatja nektek Korfu 10 legszebb strandját, amelyek közül mindegyik egyedi és lenyűgöző élményt nyújt az idelátogatóknak.

1. Glyfada

A Glyfada egy hatalmas strand, amelyet az aranyhomok és a türkizkék vizének kombinációja tesz különlegessé. Az óriási hullámoknak köszönhetően a hely ideális célpont a szörfösök és a vízi sportok szerelmesei számára. A part mentén pedig kiválóan felszerelt bárok és éttermek sorakoznak, ahol friss tengeri herkentyűket és görög specialitásokat kóstolhatunk meg.

2. Paleokastritsa

A Paleokastritsa valódi mesebeli strand a kristálytiszta vízzel és a kősziklával körülvett öbleivel. Itt megtalálható a híres Odin barlang rendkívüli szépsége, amelynek színes cseppkövei és kristálytiszta víztükrei lenyűgözik az ide látogatókat. Emellett a strandon nyaralók részt vehetnek a vízi túrákon és a búvárkodásban is.
Booking.com

3. Kleftiko

A Kleftiko a délnyugati parton található és a legfestőibb strand Korfun. A part menti barlangok és a természetes mészkövek alkotta sziklák lenyűgöző képet festenek. Egy számos tengeri élőlénynek otthont adó vízpartja pedig kiváló lehetőséget nyújt a snorkellezésre. A Kleftiko komor és titokzatos légköre miatt különleges menedéket jelent az idelátogatóknak.

4. Barbati

A Barbati a keleti part legszebb strandja, változatos vízimentes bárjai és kristálytiszta vize miatt vonzza a vendégeket. Emellett híres a parasztházakról is, amelyek a strandon találhatók, és lehetőséget nyújtanak a hagyományos görög ételek kipróbálására. A nyugodt környezetben élvezhetjük a napfényt és a csodálatos panorámát a sziget hegyeire.
Booking.com

5. Issos

Az Issos egy eldugott strand a déli parton, híres homokdűnéiről és buja növényzetéről. A homok a part menti dombokról lesodródott, és egyedi látványt nyújt. Itt a vendégek élvezhetik a homokdűnéken való séta szabadságát és a tenger kellemes hőmérsékletét. A környék vadregényes természeti környezetben tartsa a természetbarátok figyelmét magának.

6. Agios Gordios

Az Agios Gordios egy igazi üdülőhely, amelyet lenyűgöző sziklák vesznek körül. A part mentén találunk kis kikötőt, éttermeket és bárokat. A strandon való napozás és a tengerben való úszás mellett lehetőség nyílik a vízisportok kipróbálására is. Az Agios Gordios kiváló úti cél a vízi szórakozás szerelmeseinek.
Booking.com

7. Kontogialos

A Kontogialos ikonikus sziklái és a kristálytiszta víz teszik a helyet varázslatossá. Ez a strand a békét és a nyugalmat jelenti az idelátogatóknak. A felújított bárok és éttermek kiváló szolgáltatásokkal várják a vendégeket. Itt az emberek élvezhetik a homok finom érintését a lábaik alatt és a tenger tiszta vizeit.

8. Agios Georgios Pagon

Az Agios Georgios Pagon strand a sziget legnagyobb és legvadregényesebb strandja. A parttól néhány méteren belül az Agios Georgios kis szigetére lehet kirándulni, ahol párzási időszakban madarak ezrei gyűlnek össze. A fehér homok és az óriási tengeri hullámok lenyűgöző látványt nyújtanak itt.
Booking.com

9. Canal d'Amour

A Canal d'Amour vagy szerelmi csatorna, egy különleges kisüzemkereskedő strand a sziget nyugati partján. Nevét a legendák inspirálták, amelyek azt mondják, hogy a pár, aki átkel a két sziklák közötti tengerparti csatornán, örökké boldogan él. Ezen kívül a hely lenyűgöző szikláival és a különös kőképződményekkel szótlanul hódítja meg az idelátogatókat.

10. Agios Ioannis Peristeron

Az Agios Ioannis Peristeron az egyik legtöbbet látogatott strand Korfun, amely híres homokja, a tengeri sportok széles választékáról és a gyönyörű naplementéiről is. Sétálhatunk a part mentén és felfedezhetjük a kis kikötőket, vagy relaxálhatunk a fehérhomokos partszakaszon.

Összességében Korfu a gyönyörű strandjai miatt lenyűgöző úti cél minden nyaralni vágyónak. A beszélő természeti környezet, a lenyűgöző panoráma és a lehetőségek tárháza a vízi sportokban, garantálják a tökéletes nyaralást. Szerencsés az, aki valaha is élvezhette ezeket a különleges strandokat.
Booking.com

Ez is érdekelhet

A maldív szigetek 10 legszebb  strandja

A maldív szigetek 10 legszebb strandja

A Maldív-szigetek az Indiai-óceánban található gyönyörű szigetek egy csoportja, amelyek minden évben milliókat ihletnek és vonzanak a világ minden tájáról érkező turistákat

A kanári szigetek 10 legszebb tengerpartja

A kanári szigetek 10 legszebb tengerpartja

A Kanári-szigetek vulkáni eredetű tájai, csodálatos óceáni panorámái és kiváló időjárása miatt egyre népszerűbb célpont lett az utazási vágyakat dédelgető turisták körében