Olaszország 10 legkáprázatosabb sziklás tengerpartja

A tengerpartok varázslatos világa mindig is lenyűgözte az embereket. Az Olasz Riviéra híres homokos partjai napfényes nyaralást ígérnek, azonban az ország gazdag történelméhez és lenyűgöző tájaihoz hasonlóan számos sziklás tengerparttal is büszkélkedhet. Ezek az eldugott kincsek olyan helyekre kalauzolnak bennünket, ahol az ég és az óceán találkozik, és ahol a természet szépsége elbűvöl bennünket. Tekintsünk rá most Olaszország 10 legkáprázatosabb sziklás tengerpartjára, amelyek garantáltan felfedezésre várják az utazókat.

1. Polignano a Mare, Puglia

Indítsuk utazásunkat Olaszország déli régiójának gyöngyszemével, Polignano a Mare-vel. A várost körülvevő sziklák a Földközi-tengerbe zuhannak, egyedi panoráma nyílik a látogatók szeme előtt. A legismertebb látványosság a Lama Monachile nevű tengeri lagúna, amely a szirtek között húzódik meg, és hosszú, nyugodt pillanatokat kínál a látogatóknak. A sziklákon található barlangok is felfedezésre várnak, és zúgó tenger vitte kiépített természetes fürdőhelyek kényeztetik azokat, akik nyaralásuk során inkább inkább a part közelében maradnak.

2. Cinque Terre, Liguria

Az Olasz Riviéra ikonikus Cinque Terre vidéke olyan gyöngyszem, amely magában foglal öt apró tengerparti falut: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso al Mare. Az intenzív színekkel és kitűnő panorámával rendelkező falvak szédítő sziklákon készültek el, és a zárt öblök és a sziklák megteremtették a természet egyedi szépségét. A vizek kristálytisztaak, és a meredek sziklák tövében található parton pihenve élvezhetjük a tenger frissességét és a vidék varázsát.
Booking.com

3. Scala dei Turchi, Szicília

Szicília déli partján fekszik a Scala dei Turchi, a Törökök Lépcsője, ami már magában foglalja annak lenyűgözőségét. A fehér mészkő sziklák lépcsőként vezetnek a tengerhez, ami egy igazi műalkotás. A helyi legendák szerint a törökök kalandorai ama lépcsőhöz használták a partot, hogy betörjenek a környékbeli falukba. A tengerpart szépsége ránk ragad, ahogy a lépcsőkön sétálunk, és a fehér sziklák különös formájának varázslatos látványában gyönyörködünk.

4. Furore, Amalfi parton

Az Amalfi parton található Furore egy rejtett kincs, mely gyönyörű sziklás öbleivel és széles sziklás szorosaival lenyűgözi a látogatókat. A Marina di Furore egy festői tengerszoros, ahol egy vízesés hatalmas magasságból hanyatlik a tenger kristálykék vizeibe. A parton a sziklák túlnyúlnak a tenger fölé, így az elszigetelt öböl varázslatos környezetet teremt, amely teljes nyugalmat és békét sugároz.
Booking.com

5. Cala Goloritzé, Szardínia

A turkusztól kékig terjedő tenger sziklákon történő szárazföldi utazása Szardínia keleti partjain található Cala Goloritzé-nál elindulva páratlan élményeket ígér. Ez a sziget egyik leglenyűgözőbb tengerpartja, és az UNESCO Világörökség része, ahol a mészkő sziklák és a kristálytiszta tenger találkozik. A tengerpartot csónakkal vagy hajóval lehet megközelíteni, és a homok és kavicsból álló parton fekvő sziklák egyedi megjelenést kölcsönöznek a helynek.

6. Isle of Capri, Nápolyi-öböl

Az Isle of Capri egy olyan földdarab, ami a Nápolyi-öbölben merészkedik a tengerbe. A Faraglioni nevű sziklák pedig az egyik legemlékezetesebb élményt nyújtják. Ezek az impozáns sziklatornyok két nagyobb darabból és egy kisebb részből állnak, jellegzetes formájuk pedig azok érdeklődését is felkelti, akik még nem jártak ezen a gyönyörű helyen. Ha hajóval körbejárjuk az Isola di Caprit, akkor a sziklákat mindvégig kísérjük, és elvarázsol minket a természet szépsége.
Booking.com

7. Porto Flavia, Sardinia

Sardinia déli partján, a Coecu Flumini templom mellett található Porto Flavia, egy olyan történelmi és természeti szépség, amit nehéz szavakkal leírni. Az egykor az 1920-as években működött szénbányához tartozó kikötő lenyűgöző látványt nyújt. Egy mélyedésbe vájva a sziklák közé, a tengerparti klippeken kanyargó utak egyedülálló lehetőséget nyújtanak az utazóknak az életbe nyúló belepillantásra.

8. Vieste, Puglia

A festői kis település, Vieste a Gargano-félszigeten helyezkedik el, melyet sziklák tűznek körül. A csodálatos és színes sziklák a tengerbe meredeznek, lélegzetelállító látványt kínálva az utazóknak. A helyi partok kristálytiszta vize és a lenyűgöző sziklák kontrasztja élményt nyújt mindenkinek, aki szeretne felfedezni egy olyan helyet, ahol a tenger és a szárazföld összeolvad.
Booking.com

9. Acitrezza, Szicília

Szicília keleti partján elterülő Acitrezza egy sziklás kis település, amely a vulkáni szigetcsoport része. A helyiek hatalmas sziklamaradványait tengeri sziklacsoportként is emlegetik. A híres Ciclopi-sziklák a város egyik jelképének számítanak. Az óriási sziklák természetes architektúrája csodálatos és varázslatos, és megadja az utazóknak a lehetőséget a tengerparton való pihenésre, miközben élvezik az időtlen szépséget.

10. Tropea, Calabria

Végül, de nem utolsósorban utunkat tegyük hozzá Calabria egyik leglátványosabb sziklás tengerpartjához Tropeához. A híres, sziklákon fekvő Santa Maria dell'Isola templommal, a Tropea egy olyan hely, ahol a romantika és a szépség találkozik. Az elbűvölő városka a sziklák tetején helyezkedik el, a csodálatos kilátással az azúrkék tengerre. Tropea a tökéletes hely a lenyűgöző látvány és a nyugalom megtapasztalására.

Az Olaszország 10 legkáprázatosabb sziklás tengerpartja olyan lenyűgöző és elképesztő tájakat kínál, amelyek hosszú időre emlékezetessé teszik az utazást. Az elképesztően szép sziklák, az érintetlen partok és a tenger frissessége mind-mind megismertetik velünk a természet erejét és szépségét. Tehát, ha valóban el szeretnénk káprázni, Olaszország ezen varázslatos sziklás tájaira kell utaznunk.
Booking.com

Ez is érdekelhet

A maldív szigetek 10 legszebb  strandja

A maldív szigetek 10 legszebb strandja

A Maldív-szigetek az Indiai-óceánban található gyönyörű szigetek egy csoportja, amelyek minden évben milliókat ihletnek és vonzanak a világ minden tájáról érkező turistákat

A kanári szigetek 10 legszebb tengerpartja

A kanári szigetek 10 legszebb tengerpartja

A Kanári-szigetek vulkáni eredetű tájai, csodálatos óceáni panorámái és kiváló időjárása miatt egyre népszerűbb célpont lett az utazási vágyakat dédelgető turisták körében