Olaszország legszebb tengerpartjai

Amalfi-part

Az Amalfi-part egyik legszebb része a sorrentói öbölben található, ahol a fehér homokos strandok, a zöldellő hegyek és az azúrkék víz ötvöződnek. A helyiek által kedvelt Positano és Amalfi városok itt találhatók, és számos remek étterem és üzlet várja az idelátogatókat. Amalfi a legismertebb olasz tengerparti város, amelyet a világszerte ismert szép homokos strandjai, a fehéres kőfalakkal körülvett város és a mesés kilátás a Tyrrhenian-tengerre tesznek igazán különlegessé. A város fő látványossága a 11. századi Amalfi-katedrális, amely a város legrégebbi épülete és a legtöbb turistát vonzó látnivalója.

Cinque Terre

A Cinque Terre a Liguria régióban található, és egy csodálatos, festői hely, ahol az öt kis halászfalu összenőtt a természettel. A falvak között sétálva, vagy egy hajóval körbeutazva, az idelátogatók megcsodálhatják a sziklás partot, a zöldellő hegyeket és az azúrkék vízet. A Cinque Terre hét apró faluja, Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore és le Grazie valamint a szűk utcák, a kis étteremek és az érintetlen természet varázsolják el az utazókat. A Cinque Terre nagyon népszerű a természetbarátok és a sportolók körében, mivel a környéken található több szép sétatér és kerékpárút, amelyeken felfedezhetik a vidék szépségeit. A Cinque Terre-ben található több látnivaló is, mint például a Castello Doria, amely egy kastély, amelyről páratlan kilátás nyílik a vidékre. A Castello Doria mellett található több kis utca is, amelyek ideálisak a kirándulásokra és a helyi kultúra felfedezésére. A Cinque Terre-ben található több temploma is, amelyek közül a legszebb a Santa Margherita d'Antiochia templom, amely egy gótikus stílusú templom, amelyet a 14. században építettek. Összességében, a Cinque Terre egy igazi csodálatos hely, ahol az utazók megcsodálhatják a természet szépségét, felfedezhetik a helyi kultúrát és gasztronómiát, valamint kikapcsolódhatnak a luxusnyaralók és sportolók számára nyújtott lehetőségekkel.

Sardinia

Sardinia egyik legszebb része a Costa Smeralda, ahol a luxusnyaralók és a gazdag üzletemberek szeretnek időzni. A homokos strandok mellett, a helyi kultúra és gasztronómia is érdemes felfedezni. A Costa Smeralda területén található több szörfparadicsom is, amelyek ideálisak a szörfözni vágyók számára. A kristálytiszta vízben szörfözni is lehet, valamint a tengerben vitorlázni, búvárkodni és hajókázni is lehet. A Costa Smeralda területén található több luxus szálloda is, ahol a vendégek kényelmesen élvezhetik a sziget és a környező területek nyújtotta lehetőségeket. A szigeten található több étterme is, ahol a vendégek megkóstolhatják a helyi ételeket és borokat.
Booking.com

Capri

Capri egy kis sziget Olaszországban, amely a csodálatos kilátást és a festői várost kínálja az utazóknak. A sziget legszebb látnivalója a Faraglioni-sziklák, amelyek egy csodálatos természeti formáció, amelyeknek lábánál található a Marina Piccola strand. A Marina Piccola strand egy homokos strand, amely a víz tiszta és meleg. A Faraglioni-sziklák mellett található több kis étterem is, ahol a vendégek megkóstolhatják a helyi ételeket és borokat. A szigeten található több látnivaló is, mint például a Villa Jovis, amely egy római kori villa, amelyet Tiberius császár építtetett és amelynek teraszáról páratlan kilátás nyílik a szigetre és az öbölre.

Taormina

Taormina a legismertebb szicíliai tengerparti város, amelyet a gazdag történelme és a gyönyörű panoráma miatt érdemes meglátogatni. A város legszebb látnivalója a Teatro Greco, amely egy római kori színház, amelyben még ma is rendeznek előadásokat. A színházat a szicíliai hegyek és az öböl között található, így a kilátás, amit innen nyújt, egyszerűen lenyűgöző. A Teatro Greco mellett található a Corvaja Palota, amely egy gótikus palota, amelyet a 15. században építettek és amelyben ma is találhatóak a korabeli freskók.
A városban található több kis utca is, amelyek tele vannak érdekes boltokkal és éttermekkel, ahol a helyi specialitásokat kóstolhatják meg a látogatók. A városban található több kis piazza is, amelyek hangulatosak és jó helyek a pihenésre. A városban található több strand is, amelyek közül a legszebb a Isola Bella, amely egy homokos strand, ahol a víz tiszta és meleg. A Isola Bella strand mellett található több kis étterem is, ahol a vendégek megkóstolhatják a helyi ételeket és borokat.
Taormina környékén található több látnivaló is, mint például a Castelmola, amely egy kis falu, amelyről páratlan kilátás nyílik a városra és az öbölre. A Castelmola környékén található több kis út is, amelyek ideálisak a kirándulásokra és a helyi kultúra felfedezésére.
Booking.com

Positano

Positano egy gyönyörű olasz tengerparti város, amely az Amalfi-parton található. A város a fehér házakkal, a színes kertekkel és a mesés kilátással varázsolja el az utazókat. A város központjában található az öbölre néző Sant'Antonio Abate-kápolna, amely egy barokk stílusú épület, amelynek teraszáról páratlan kilátás nyílik az öbölre. A kápolna mellett található több kis utca, amelyek tele vannak érdekes boltokkal és éttermekkel, ahol a helyi specialitásokat kóstolhatják meg a látogatók.
A városban található több strand is, amelyek közül a legszebb a Fornillo strand, amely egy homokos strand, ahol a víz tiszta és meleg. A Fornillo strand mellett található több kis étterem is, ahol a vendégek megkóstolhatják a helyi ételeket és borokat.
A város környékén található több látnivaló is, mint például a Sentiero degli Dei, amely egy csodálatos sétatér, amelyen a látogatók megcsodálhatják a város és a tenger közötti páratlan kilátást. A Sentiero degli Dei környékén található több kis falu is, amelyek ideálisak a kirándulásokra és a helyi kultúra felfedezésére.

Tropea

Tropea egy gyönyörű kis olasz város a Calabria régióban, amely a homokos strandjairól és a kristálytiszta vízről ismert. A város egyik legnépszerűbb látványossága a Santa Maria dell'Isola-katedrális, amely egy barokk stílusú épület, amelynek teraszáról páratlan kilátás nyílik a városra és a tengerre. A katedrálisban található egy múzeum is, ahol a város történelmének és kultúrájának tárgyi emlékeit tekinthetik meg a látogatók.
A városban található több kis utcája, amelyek tele vannak érdekes boltokkal és éttermekkel, ahol a helyi specialitásokat kóstolhatják meg a látogatók. A városban található több kis piazza is, amelyek hangulatosak és jó helyek a pihenésre.
A város környékén található több látnivaló is, mint például a Capo Vaticano, amely egy csodálatos hegycsúcs, amelyről páratlan kilátás nyílik a tengerre. A Capo Vaticano környékén található több homokos strand is, amelyek ideálisak a napozásra és a fürdőzésre. A város környékén található több szörfparadicsom is, amelyek ideálisak a szörfözni vágyók számára.
Booking.com

Ischia

Ischia egy igazi kincs a Neapolitani-öbölben, amely nagyszerű lehetőségeket kínál a pihenésre és a természeti gyógyforrások felfedezésére. A sziget legszebb strandjai a Maronti-strand és a Citara-strand, ahol a tengerpartot fehér homokkal borítják és a víz tiszta és meleg. A Maronti-strandot a természeti források miatt ismerik, itt található egy termálfürdő, ahol a víz hőmérséklete eléri a 38 °C-ot.
A szigeten található több ismert termálfürdő is, mint például a Negombo és a Castiglione termálfürdő, amelyekben a vízben található ásványi anyagok jótékony hatással vannak az egészségre. A szigeten található több gyógyközpont is, ahol különböző kezeléseket kínálnak, mint például masszázsok és fizioterápiás kezelések.
Ischia a természeti szépségek miatt is nagyon népszerű. A szigeten található több látnivaló is, mint például a La Mortella kert, amely egy gyönyörű, mediterrán kert, ahol több mint 2000 fajta növény található. A szigeten található több vár is, mint például az Aragonese vár, amely a tengerpartról nyújt látványos kilátást.

Elba

Elba egy kis sziget a Toszkánai-tengerben, amely a festői városokkal és a gyönyörű panorámával csábítja az utazókat. A sziget legszebb strandjai közé tartozik a Spiaggia di Sansone és a Spiaggia di Fetovaia, amelyeken a homokos part, a tiszta víz és a lenyűgöző kilátás kombinációja nyújtja az ideális pihenést. A sziget fővárosában, Portoferraióban, található a Villa dei Mulini, amely Napóleon Bonaparté volt rezidenciája volt.
A szigeten számos kis falu található, melyek kiválóak a kirándulásokhoz és a helyi kultúra felfedezéséhez. A szigeten található több étterem is, ahol a vendégek megkóstolhatják a helyi ételeket és borokat. Az Elbán található szállodák és apartmanok pedig kényelmes környezetet biztosítanak a sziget és a környező területek felfedezéséhez. 

Lido di Venezia

Lido di Venezia egy híres tengerparti üdülőhely Venedig közelében, amely a hosszú homokos strandokról és a nyugodt vízről ismert. A strandok mellett érdemes megnézni a 12. századi San Nicoló-kápolnát, amely egy gótikus stílusú épület és a híres Hotel des Bains-t is, amely a 20. század elején épült és azóta is a nyaralók kedvence. Lido di Venezia kiváló hely a családok számára, mivel a strandokon gyerekbarát játszóterek találhatóak, és a vízben számos vízi sportot űzhetnek, mint például a vízi evezést és a windsurfingot. A környéken található több szórakozási lehetőség is, mint például a biciklizés, a futás. Összességében, Lido di Venezia egy remek hely, ahol az utazók nyugodt pihenést találhatnak, valamint élvezhetik a strandokat, a vízi sportokat és a helyi kultúrát is
Booking.com

Ez is érdekelhet

A maldív szigetek 10 legszebb  strandja

A maldív szigetek 10 legszebb strandja

A Maldív-szigetek az Indiai-óceánban található gyönyörű szigetek egy csoportja, amelyek minden évben milliókat ihletnek és vonzanak a világ minden tájáról érkező turistákat

A kanári szigetek 10 legszebb tengerpartja

A kanári szigetek 10 legszebb tengerpartja

A Kanári-szigetek vulkáni eredetű tájai, csodálatos óceáni panorámái és kiváló időjárása miatt egyre népszerűbb célpont lett az utazási vágyakat dédelgető turisták körében