Top 10 Európai bakancslistás város, amit meg kell látogass

Európa a világ legérdekesebb városainak ad otthont: Athén ókori történelmétõl a milliárdosok játszóteréig Monte Carlo-ig, sokféleséget és sokszínûséget kínálnak. 

Luzern

Kezdjük Luzern gyönyörű városával A Svájc szívében található Lucerne egy látványos tóváros, a svájci Alpokkal körülvéve. Csupán egy rövid 40 perces autóútra van Zürichtõl. Luzern talán legjobb része, az összes középkori épülete és építészete Luzern nyújt otthont a Chapel Bridge-nek, mely a világ legrégebbi fennmaradt bizalmi hídja Több mint 600 éve, 1365-ben épült 1993-ban majdnem kiégett, de felújították, és most elérhető a publikum számára elérhetõ Egy másik lenyűgöző hely Luzernben a Mooseg-fal és a tornyok

London

Talán a világ legikonikusabb városa London. Az többszintes buszoktól a Piccadilly Circus energiáiig minden olyan élettel telivé teszi a várost. Annyi nevezetesség van: megnézheti az ikonikus Big Bent, és átsétálhat a hídon, hogy megnézze a Westminsteri palotát. Ott van a Tower Bridge, ami talán a leghíresebb híd egész Londonban. Megnézheti a sztoikus gárdákat a Buckingham-palotában, vagy tehet egy kört a London Eye-en. Ha még nem járt Londonban, nagyon ajánlom, hogy látogasson el, amikor csak teheti. 

Dubrovnik

A dél-horvátországi Dubrovnik, Európa egyik legnépszerűbb középkori városa. Dubrovnik története a 7. századig nyúlik vissza, amikor menekültek alapították. A 14. század és 18. között Dubrovnik szabad államként létezett. Dubrovnik egyik legfigyelemreméltóbb jellemzője az óvárost körülvevő falak. Közel 2 km-esek a tóban, vastagságuk 4-6 méter között van. A város védelmére használták őket. A történelem során a város egyedi megjelenése közszeretett forgatási helyszínné tette. Dubrovnik szerepelt a Trónok harcában, ahol Királyvárnak ad helyszínt a sorozatban. 

Prága

Irány Csehország és Prága városa. Elhelyezkedése és gazdag történelme miatt Prága Európa politikai, kulturális és gazdasági központjaként ismert. Prága a Cseh Királyság fővárosa volt, és számos római császár fő rezidenciája volt, mint például IV. Károly. Az egyik legjobb látnivaló a Károly-híd. Építését 1357-ben kezdték, és csak a 15. század elején fejezték be. A hidat, több mint 30 szoborból álló folyosó díszíti, és ez olyan festői, és olyan nagyszerű Prágában. Az óvárosi illetve a prágai vár egy másik gyönyörű látnivaló. A világ legnagyobb ókori várának tartják, és több mint ezer éve, a 9. században épült.

Amszterdam

Amszterdam egy kellemes város, amelyet magas, keskeny sorházakkal szegélyezett, kanyargó csatorna jellemez. Ez az a város, ahol Anne Frank a leghíresebb naplóját vezette, a házat, ahol ezt írta, kötelező meglátogatni. Ez az "északi Velence" is a nagy művészet városa, tele múzeumokkal, amelyek olyan nagyszerű európai remekműveknek adnak otthont mint: Rembrandt illetve Vincent Van Gogh festményei. Tartson egy kis szünetet városnézésében, kóstolja meg a holland sört a Heineken Sörgyárban. 

Monte Carlo

Ha szereti a csillogást és a csillogást, ne keressen tovább, a tökéletes hely Monte Carló, a kis Monaco hercegség fővárosa. Monaco mindig is híres volt ezekről az új magaslatokat elérő tulajdonságokról. Carlo a gyors autóversenyeiről ismert, és ha elhagyják a kaszinót, tegyen egy sétát a kikötőben, hogy megnézze a gazdagok és híresek jachtjait.

Moszkva

Moszkva közel kilencszáz éve Oroszország fővárosa. Legnépszerűbb nevezetessége kétségtelenül a Kreml, egy 15. századi erődített komplexum, amely 275 000 négyzetméteren terül el, az 1400-as években épült falakkal körülvéve.. A Nagy Kreml-palota – amely több mint 700 szobával diszponál – egykor a cári család otthona volt, ma pedig az Orosz Föderáció elnökének hivatalos rezidenciája, bár a többnyire a legtöbb államfő úgy dönt, hogy másutt lakik.

Bécs

Ausztria fővárosa, becézve a Zene városának is hívható, híres lakóinak neveiben, Mozart Beethovennel és Schuberttel azok között, akik egykor az utcáit díszítették. A látványos 18. századi schönbrunni kastély (Schloss Schönbrunn) nemcsak csodálatos építészete, hanem gyönyörű parkszerű környezete miatt is érdemes meglátogatni. Bécs egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága, ez a gyönyörű barokk palota több mint 1441 szobát és apartmant tartalmaz, köztük azokat is, amelyeket egykor Mária Terézia császárné használt.
Booking.com

Firenze

Ha nem lett volna Firenze, a reneszánsz talán nem következett volna be. Hetekbe telne, amíg Firenzéről mindent megtudhat. A több tucat templom közül szinte bármelyik egy kisebb város idegenforgalmi attrakciója lenne. Némelyik nevezetessége Olaszország legismertebb ikonjai közé tartozik – Ponte Vecchio, Michelangelo Dávidja, Brunelleschi kupolája –, és az egész város az olasz reneszánsz, a humanista művészeti mozgalom kirakata, amely kitörte Európát a sötét középkorból.

Santorini

Amikor ideje hátradőlni és pihenni, menjen Santorinire az Égei-tenger tetején lévő szigetre. Az utazási magazinok, képeslapok ezt közkedvelt úti célja, és ha egyszer már ott van, nem lehet nem egyetérteni, még szebb mint képeslapon. Falvak, aktív vulkán és elragadó naplemente. Santorini fővárosa, Firá (Thíra) fehérre meszelt kockaházakból és teraszokból, kanyargó utcácskákból, kis terekből és a kaldera felett 300 méterrel magasodó sziklákon kék kupolás templomokból áll.

Párizs

Mi lenne Párizs a szimbolikus Eiffel-torony híján? Gustave Eiffel a francia szabadságharc századik évfordulójának emlékére építette, 1889-ben az Exposition Universelle kiállításon mutatták be. 324 méter magas, a világ egyik leglátogatottabb műemléke. Párizs egyik legmaradandóbb jelképe: a Notre-Dame de Paris, más néven Notre Dame, egy római katolikus katedrális az Ile de la Cité keleti felében található.. Széles körben a francia gótikus építészet egyik legszebb példájaként tartják számon Franciaországban és Európában.

Ez is érdekelhet

A maldív szigetek 10 legszebb  strandja

A maldív szigetek 10 legszebb strandja

A Maldív-szigetek az Indiai-óceánban található gyönyörű szigetek egy csoportja, amelyek minden évben milliókat ihletnek és vonzanak a világ minden tájáról érkező turistákat

A kanári szigetek 10 legszebb tengerpartja

A kanári szigetek 10 legszebb tengerpartja

A Kanári-szigetek vulkáni eredetű tájai, csodálatos óceáni panorámái és kiváló időjárása miatt egyre népszerűbb célpont lett az utazási vágyakat dédelgető turisták körében