Ko Similan strand - Similan Islands

A trópusi paradicsomként elhíresült Ko Similan, az Andamán-tenger ékköve, ahol a homok fehéren csillog, a víz pedig kristálytiszta kékben pompázik. Ez a varázslatos tengerpart, melyet a természet egyik remekművének tekinthetünk, azon kevesek közé tartozik, akik szeretnének elszakadni a mindennapok nyüzsgésétől és felhőtlenül élvezni a pihenést.

Az érintetlen természet, a lenyűgöző korallzátonyok és a színpompás tengeri élővilág teszi ezt a helyet különlegessé. A part mentén húzódó korallszigetek és a mélytengeri barlangok lenyűgöző látványt nyújtanak a búvároknak és a snorkelkedőknek egyaránt. Az itt található korallok és a színes halak birodalma a természet szerelmeseinek igazi paradicsomává teszi Ko Similant.

A legjobb időszak, hogy felkeressük ezt a csodás helyet, a november és április közötti időszak. Ebben az időszakban az esőzések minimálisak, a tenger hőmérséklete pedig kellemesen meleg. A nyári hónapokban a monszun időszak miatt a szigetet nem ajánlott felkeresni, mivel a viharok és az erős hullámzás miatt veszélyes lehet a tengeri utazás.

A Ko Similan partjainál található búvárközpontok és szálláshelyek kényelmet és kiváló szolgáltatásokat kínálnak a látogatóknak. A szállodák és bungalók közvetlenül a tengerparton helyezkednek el, így a vendégek a reggeli ébredésüket a tenger hullámzására és a madarak csicsergésére ébredhetnek.

Az itt található nemzeti park területe összesen 140 négyzetkilométert foglal magába, amelynek nagy része víz. A parkban sétálóutakat és kilátópontokat alakítottak ki, hogy a látogatók felfedezhessék a szigetek csodálatos tájait és élvezhessék a lenyűgöző kilátást.

Azoknak, akik a természetben való aktív pihenést kedvelik, a túrázás és a snorkelkedés mellett lehetőségük van a szigetek közötti hajókirándulásokra is. Ezek a kirándulások lehetőséget nyújtanak a látogatóknak, hogy felfedezzék a szigetek eldugott zugait és gyönyörű partszakaszait.

A Ko Similan tengerpartja egy igazi fotósok paradicsoma is. A lenyűgöző naplementék, a homokos partok és a kék tenger hihetetlenül festői képeket eredményeznek. A természet szépsége és a tengerpart nyugodtsága örök emléket nyújt mindazoknak, akik ellátogatnak ide.

A Ko Similan tengerpartja egy olyan hely, ahol az ember a természet közelségét érezheti, és teljesen kikapcsolódhat a mindennapi stressztől. Az itt található tengeri élővilág és a lenyűgöző táj mindenkit elvarázsol, és az Andamán-tenger egyik legcsodásabb helyévé teszi Ko Similant.