Koh Adang strand - Tarutao

Koh Adang, a thaiföldi Andamán-tenger egyik leglenyűgözőbb tengerpartja, méltán híres a kristálytiszta vízéről, homokos partjairól és a változatos vízi életéről. Ez a gyönyörű sziget a Tarutao Nemzeti Park része, és egy igazi paradicsom azoknak, akik szeretnének elszakadni a mindennapi élettől és pihenni a természet ölelésében.

A Koh Adang partjai különlegesek a finom homokjukkal és a türkizkék vízzel. Ahogy a napsugarak megcsillannak a vízen, az egész táj olyan varázslatosan ragyog, hogy az ember azonnal elbűvölve érzi magát. A part mentén elterülő pálmafák árnyékában pedig tökéletes helyet találhatunk a pihenésre és a napozásra.

Az Adang-sziget környéke népszerű a búvárkodók körében is. A víz kristálytiszta, és tele van lenyűgöző korallzátonyokkal és színpompás tengeri élőlényekkel. Azok, akik szeretnének felfedezni a mélytengeri világot, búvárfelszerelés bérlésére is lehetőségük van a szigeten.

A természet szerelmesei sem fognak csalódni Koh Adangon. Az egész sziget egy hatalmas dzsungel, amelyben rengeteg túraútvonal található. A dzsungelben barangolva gyönyörű kilátásban lehet részünk a tengerre, és találkozhatunk a sziget vadon élő állataival is, mint például a makákókkal és a színpompás madarakkal.

A legjobb időpont, hogy ellátogassunk Koh Adangra, a november és április közötti időszak. Ez az a periódus, amikor a szigetet a legkevesebb eső éri, és a legkellemesebb a hőmérséklet. A nyár hónapokban, különösen július és szeptember között, a szigeten gyakran előfordulnak zivatarok és heves esőzések, ami megnehezíti a pihenést és a kirándulásokat.

A Koh Adangra történő utazás egyszerű és kényelmes. A legkényelmesebb módja, ha a Hat Yai nemzetközi repülőtérre érkezünk, majd onnan továbbutazunk komppal a Tarutao-szigetre. Innen pedig már csak egy rövid hajóút választja el Koh Adangtól.

Összességében, Koh Adang egy igazi mennyország a földön, ahol a természet és a tenger találkozik. A kristálytiszta víz, a homokos partok és a változatos vízi élet mind látnivalók, amelyek elvarázsolják az embert. Ne habozzunk tehát, és látogassunk el Koh Adangra a november és április közötti időszakban, hogy megtapasztaljuk ezt a csodálatos helyet magunknak.