Kollam strand - Kerala

Kollam, a dél-indiai Kerala államban található tengerpart, amely a turisták körében is egyre népszerűbb úti cél. A városka az Arab-tenger partján helyezkedik el, és egyedülálló természeti szépségeivel varázsolja el az ide látogatókat.

Kollam tengerpartja hosszan elnyúlik, finom homokos partjával és kristálytiszta vízével pedig azonnal elvarázsolja a látogatókat. A part mentén sétálva a látogatók gyönyörködhetnek a környező hegyekben és a zöldellő növényzetben, ami egy igazi oázis érzetét kelti.

A tengerparton számos tevékenység várja az ide látogatókat. A vízi sportok szerelmesei kipróbálhatják a szörfözést vagy a jet ski-t, míg a pihenésre vágyók élvezhetik a napozást és a fürdőzést a kellemes hőmérsékletű vízben. A part mentén elhelyezkedő éttermek és bárok pedig kiváló lehetőséget nyújtanak a helyi konyha és italok felfedezésére.

Kollam tengerpartjának egyik legnagyobb vonzereje a híres házi hajókázás, amely a városka hagyományos hajóival, a kettuvallamokkal történik. Ezek a hajók a tengerpartról indulva elviszik az utasokat a közeli vizeken, ahol megcsodálhatják a környező természeti szépségeket és a helyi halászok mindennapi tevékenységét.

Az ideális időpont Kollam tengerpartjának meglátogatására a téli hónapok, november és február között van. Ebben az időszakban a hőmérséklet kellemesen enyhe, a napos idő pedig ideális a strandoláshoz és a vízi sportokhoz. A nyári hónapokban a magas hőmérséklet és a magas páratartalom miatt kevésbé ajánlott a látogatás.

Kollam tengerpartja egy igazi paradicsom a természet szerelmeseinek és a pihenésre vágyóknak egyaránt. A gyönyörű táj, a tiszta víz és a számtalan tevékenység lehetősége garantáltan felejthetetlen élményt nyújt mindenkinek.