Martinica strand - Brač-sziget

Martinica - Egy trópusi paradicsom a Karib-tenger ölén

A Karib-tenger számtalan csodás szigetet rejt magában, de közülük is kiemelkedik a varázslatos Martinica. Ez a festői sziget a Franciaországhoz tartozik, így nem csoda, hogy a francia kultúra és a karibi életérzés remekül ötvöződik itt. Martinica egy igazi tengerparti gyöngyszem, ahol a homokos partok, a kristálytiszta víz és a buja növényzet együtt varázsolják el az ide látogatókat.

Az első pillanattól kezdve érezhető a trópusi hangulat, amint a repülőgép leszáll a sziget egyetlen repülőterén. A forró, pálmafás levegő és a karibi zene szinte azonnal elvarázsolja az embert. A tengerpartokon hosszú, fehér homokos strandok terülnek el, melyek a türkizkék vízzel ölelik át egymást. A sziget partvonalát kisebb öblök, öblöcskék és sziklák szakítják meg, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb helyet a napozáshoz vagy a fürdőzéshez.

A Martinica partjainál található korallzátonyok pedig a búvárok és a snorkelkedők paradicsomává teszik ezt a helyet. A tenger mélyén elképesztő színekben pompázó korallkertek bújnak meg, melyekben számos trópusi hal és más tengeri élőlény otthonra lel. Aki szeretne közelebbről megismerkedni a tenger mélyével, számos búváriskola és búvárbázis várja a látogatókat.

A Martinica partjait övező növényzet pedig olyan, mintha egy mesébe csöppentünk volna. A pálmafák, a színpompás virágok és a buja dzsungel mindenhol jelen van. A sétányok mentén sétálva pedig a trópusi illatok és a madarak csicsergése kíséri az embert. Aki szeretne egy kis kalandot is belevinni az utazásába, az kipróbálhatja a sziget egyik híres túraútvonalát, ahol az őserdőben barangolva felfedezheti a természet szépségeit.

Martinica partjainál számos szállás lehetőség közül választhatunk. A luxus üdülőhelyektől kezdve egészen a hangulatos apartmanokig minden megtalálható itt. A sziget gasztronómiai kínálata sem hagy kívánnivalót maga után. A francia és a karibi konyha remekei egyaránt megtalálhatóak a helyi éttermekben és kávézókban.

Martinica egy igazi trópusi paradicsom, ahol a homokos partok, a kristálytiszta víz és a buja növényzet együtt varázsolják el az embert. A sziget partjainál mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb tevékenységet, legyen az napozás, fürdőzés, búvárkodás vagy egyszerűen csak egy romantikus séta a tengerparton. Egy biztos, Martinica azoknak szól, akik a valódi trópusi élményre vágynak, és ahol az élet igazán megáll.