Owen Island strand - Kis-Kajmán

A karibi vizekben rejtőző Owen Island, amely a Bahama-szigetcsoport egyik legkisebb és legexkluzívabb szigete, egy igazi trópusi paradicsomnak tűnik. A fehér homokos partok és a kristálytiszta, turkesztónál is szebb vizek olyan látványt nyújtanak, amitől az ember eláll a lélegzete.

Ez a kis sziget mindössze néhány kilométerre található a Bahama-szigetcsoport fővárosától, Nassautól, de mégis távoli és eldugott helynek tűnik. A helyiek között is kevésbé ismert, ami azt jelenti, hogy a turisták számára igazi menedéket nyújt a nyüzsgő városi élet elől.

Ahogy lépkedünk a finom homokon, a lábunk alatt ropog az apró kagylók morzsája. Az óceán hullámai lassan suhannak a part felé, és a napsütésben csillogó vízcseppek gyönyörű szivárványt alkotnak. A sziget növényzete is lenyűgöző: a pálmafák hűs árnyékot adnak, miközben a trópusi virágok illatukkal kényeztetik az érzékeinket.

A helyi fauna sem kevésbé lenyűgöző. A tengerparton különleges madarak repülnek, melyeknek színpompás tollazatuk a figyelem középpontjába állítja őket. A sekély vízben pedig kis halacskák ugrálnak, miközben a korallzátonyok alatt a tengeri élőlények csodálatos birodalma bújik meg.

Az Owen Island igazi kikapcsolódást nyújt azoknak, akik szeretnének elszakadni a mindennapi élet stresszétől és rohanásától. A szigeten nincsenek szállodák vagy üzletek, csak a természet nyújtotta csodák és néhány piknikezőhely. Ezért érdemes előre gondoskodni az itt tartózkodáshoz szükséges dolgokról.

Aki szeretne kicsit aktívabb lenni, az a sziget környékén búvárkodhat, vagy hajókázhat a környező szigetek között. Az Owen Island a búvárok paradicsoma, hiszen a tenger mélyén elképesztő korallzátonyok és lenyűgöző tengeri élet várja a merülőket.

Összességében az Owen Island egy varázslatos hely, amely minden vágyunkat kielégíti, ha egy igazi trópusi paradicsomban szeretnénk pihenni. A kristálytiszta víz, a fehér homokos partok és a lenyűgöző természeti szépségek garantáltan emlékezetes élményt nyújtanak mindazoknak, akik ezt a csodálatos helyet felkeresik.