Palawan strand - Sentosa

Az egzotikus és varázslatos Palawan tengerpartja mindazt nyújtja, amit egy igazi paradicsomi helyszíntől elvárunk. A Fülöp-szigetek legnagyobb tartományában található ez a csodálatos hely, amely az Andamán-tenger és a Dél-kínai-tenger között helyezkedik el. Palawan lenyűgöző szépsége és gazdag biodiverzitása miatt nem véletlenül választották a világ egyik legjobb szigetének.

A Palawan partjainak homokja fehér és finom, a kristálytiszta víz pedig turkizkék színével hívogatja az idelátogatókat. A part mentén húzódó pálmafákkal tarkított táj egyszerűen lélegzetelállító. A tengerparton sétálva a nyugalom és a béke érzése tölti el az embert, miközben a frissítő tengeri szellő kellemesen simogatja az arcot.

A tengerparti élővilág is lenyűgöző Palawanon. A korallok és a színpompás halak csodálatos látványt nyújtanak a búvároknak és a snorkelkedőknek. Ha szeretnéd felfedezni a tenger mélyét, akkor a Palawan partjainál található Tubbataha Reef Nemzeti Parkot érdemes felkeresned. Ez a világörökség része, és a világ egyik legjobb búvárhelyszíneként tartják számon.

A Palawan partjainál található szigetek és sziklák is lenyűgözőek. Az El Nido város mellett található Bacuit-öbölben például olyan hatalmas mészkősziklák emelkednek ki a tengerből, amelyek a fantáziánkat is megmozgatják. Ezek a sziklák tökéletesek a sziklamászók számára, de a látványt csodáló turisták számára is felejthetetlen élményt nyújtanak.

A Palawan partjai egész évben ideálisak a látogatásra, de a legérdemesebb időszak a november és április közötti időszak. Ez az a periódus, amikor a legkevesebb eső esik, és a legkellemesebb a hőmérséklet. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy ez a turisztikai szezon, így a szállások és a turistalátványosságok népszerűek és zsúfoltak lehetnek.

A Palawan partjainál számos tevékenység várja az idelátogatókat. A szörfözés szerelmesei élvezhetik a hatalmas hullámokat, míg a kajakozás és a vitorlázás kedvelői felfedezhetik a környező szigeteket és öblöket. A part mentén található üdülőhelyeken pedig pihenhetünk, napozhatunk és élvezhetjük a tenger gyönyörűségeit.

A Palawan partjai olyan helyek, amelyeket egyszerűen látni kell, hogy elhiggyük a szépségüket. Ahogy a lábunk érinti a finom homokot, és a szemünk a végtelen tengerre néz, rájövünk, hogy ez a hely valóban a mennyország egy darabja. Ha igazi paradicsomi élményre vágyunk, akkor nem hagyhatjuk ki Palawan tengerpartját a bakancslistánkról.